Seattle-based SABArchitects and Robin Dalton Design collaborated with Resolute to create custom fixtures for new The Nature Conservancy offices in Seattle’s historic Pike Place Market neighborhood.

Inspiration was drawn from Seattle’s history of aeronautic construction for the ten 43” diameter hand-shaped aluminum shades with brass solid rivet connections.  Shade fabrication was completed entirely on-site in Resolute’s shop: composite LED array bed and bottom diffusion disk were cut on the CNC router; metal parts were sheared, hand beaten, smoothed on an English wheel, bead rolled, and finished with a hand-rubbed lustre polish.  Fixtures are illuminated with the same down- and uplight LED array assemblies utilized in the Savoye family of fixtures.

Twelve rigid-mounted LED Savoye fixtures with uplight modules hang in conversation rooms.  Savoye shades are Ø42” x 12” high and Ø32” x 9” high, bronze powdercoat metal finish, custom textured “Tangle” Xorel 6213-7.

Fixtures are linked to sensor-activated 0-10V dimming controls.